<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7508701811609713886\x26blogName\x3daeRunheyRun\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aerunheyrun.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aerunheyrun.blogspot.com/\x26vt\x3d3138058247643700352', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script><iframe src="http://www2.blogger.com/navbar.g?targetBlogID=6035547611738480329&blogName=JEX.+%3BD&publishMode=PUBLISH_MODE_BLOGSPOT&navbarType=BLACK&layoutType=CLASSIC&homepageUrl=http%3A%2F%2Fjexunited.blogspot.com%2Findex.html&searchRoot=http%3A%2F%2Fjexunited.blogspot.com%2Fsearch" height="30px" width="100%" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" id="navbar-iframe" frameborder="0"></iframe> <div id="space-for-ie"></div>

♥Sunday, May 3, 2015


aku kadang malu dgn kaum aku..mmg ramai melayu marah bila aku cakap macam ni..tapi jujur aku cakap..aku marah .n malu..aku xtau lah sedangkan zaman p ramlee dlu..dorg takde buat perkauman..maksudnye china india semua kita kawan..satu family..jage adik beradik..tapi sekarang x faham aku..series aku x faham..salah ke untuk aku kawan dengan bangsa2 luar negara....aku x faham kenapa mindset korang bila aku kawan dgn nepal..korang boleh pikir sbb aku nak batang dorg..kepala but korg lah..aku cuma insan biase..aku bukan kaki sex atau ape..bile aku kawan dgn orang negro..korang boleh ckp bkan2 org negro ni jahat lah..ape lah.hey jgn sbb kaum dorg ..korang nak bermusuh lah..ingt kita ni cume malaysia..negara dorg tu besar...jangan lah buat negara kita berperang..aku cuma nk wujudkan suasana harmoni..aku xnak dorg smua pikir org melayu ni memilih nak kwan sme kaum jerk..ape korg ni..sampaikan aku tegur sorg budak france ni kat library..aku ckp hi..nice to meet u..n dia mcm surprise..sbb dia ckp ..slalu bdak perempuan melayu xnak ckp dgn dia..ape ni....aku kecian dgn dorg..jgn lah jadi racist..kenapa korg nak memilih kaum sbagai kwn korg..sdangkan korg sme jerk mcm dorg.korg pergi club,minum,bwak perempuan sne sini..cume ko tu atas nama muslim jerk..jadi kau nak rase diri kau tu suci sgt..aku bkan nk burukkan kaum aku..tpi kau tngok diri kau sndiri pandang diri kau btul2..sbb dorg tu cme bangsa lain jerk..even aku couple dgn arab pun korg boleh hina aku..ape buruk nya aku couple dgn arab...aku pun ade pilihan hidup aku....dan kau pun same..inilah masalah mulut ..bila dendam ade kat hati..semua hati kau hitam....aku  pun x faham dgn bkas roomates aku dlu..ckp aku buat sepah ape smua..n sbb kan aku ni bkan jenis ramai kwn n aku x bergaul ..so org lain mudah percaya..aku x tau lah..aku diamkan diri jerk.aku ckp ..aku sumpah kau ..yg buat fitnah pasal aku..kau yg aibkan aku..aku xkan maafkan kau kat akhirat.....sbb smua kwn2 aku pandang aku mcm aku ni jahat sgt...mcm korg xpernah buat jahat kan..tpi ko x pernah tngok diri kau..jahat kau kat mana..ego kau tinggi..kau sampai x tngok bawah..tak tngok tanah...jangan kau ingt kau tuhan,mampu menghukum manusia.....aku ade berbual dgn kwn aku bdak nigeria.n dia buat phd dkat upm...dsbbkan one day tu aku nk minx tlg dia ajar aku buat assignment aku..aku n kwn aku pergi dkat rumah dia..okay..dia ni duduk sorg..so aku bertige .(malay)pergi rumah dia..aku naik taxi..n bile taxi tu dgr aku speaking dgn dia dlm phone.taxi tu terusckp sbnarnye saya tak tau apartment yg awak maksudkan ni...melayu..tau taxi tu..aku xfhm knape..aku ckp knape x ckp awal2..n kwn aku tu suruh berhenti kat 7 E...sampai macam tu sekali masyarakat melayu...aku....n kwn aku dlm taxi pun ckp..dia ni racist...nmpak sgt.cre dia..n bile aku bgi tau member aku yg nigeria tu ..dia ckp ..im sorry to say..but actually before im coming to malaysia..i never plan to buy a car.because for me,better i use taxi,so in the same time i can help taxi in malaysia..but they not give use the good service ,even when they ask where i want to go..they will ask like a gangster,,hey im the customer,why should they ask like that..if they u can come to my country ..we will serve u like a queen..not like this rubbish....so aku pun mcm terdiam..mmg btul klu korg bce ...taxi kat malaysia ni byk kurg ajar...aku byk kali naik taxi.sbb aku xde kete..aku pernah kene tau mcm ni.dgn sorg abg muda ni..dia tnye adk nak pergi mana..aku ckp lah .nak gi *****n  dia ckp tunggu sini kjap.n dia tanya org lain nak pergi mana..lpas tu dia suruh org tu naik taxi n dia amek dua customer..lpas tu dia biarkan aku sorg2 kat situ..melampau btul..n second yg ni...aku ckp aku nak pergi ***** n sbb mase tu jem ..dia ckp rm20..kepala but ko.aku student..kalau ikut meter pun slau rm7...kalau normal pun rm 10..ni kau minx rm20..pikir x aku ni student....kau ingt family aku kaya ape..sbb aku dh letih sgt.....aku cri taxi..tpi bile ko ckp harga mcm tu..terus baik aku naik bus..rela aku..n  ni jadi dpan mate aku. org driver taxi tu ckp mcm ni..hey !!where u want to go..!!cara mcm nk gaduh..n bdak foreigner tu terus malas nak layan..aku mmg geram.mcm mne ko nk cri customer kalau kau sndiri x reti nk berbudi bahasa..malaysia patut kaya dgn budi bahasa.....mana bukti kite dh merdeka.kalau bangsa kita x amalkan budaya berbahasa......n hri tu aku tau dorg kalau dgn foreigner cas tinggi sikit..bkan sikit tpi bnyk..mcm cth kite rm 10...foreigner rm25..sbb tu mmber2 aku ckp..mne boleh mcm ni...dorg pun dtg n dorg pun student..klu mcm rm 15 tu boleh terime lah...dah lah x gne meter....melampau kan..

Out Of Bounds:D
2:09 AM