<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7508701811609713886\x26blogName\x3daeRunheyRun\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aerunheyrun.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aerunheyrun.blogspot.com/\x26vt\x3d3138058247643700352', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script><iframe src="http://www2.blogger.com/navbar.g?targetBlogID=6035547611738480329&blogName=JEX.+%3BD&publishMode=PUBLISH_MODE_BLOGSPOT&navbarType=BLACK&layoutType=CLASSIC&homepageUrl=http%3A%2F%2Fjexunited.blogspot.com%2Findex.html&searchRoot=http%3A%2F%2Fjexunited.blogspot.com%2Fsearch" height="30px" width="100%" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" id="navbar-iframe" frameborder="0"></iframe> <div id="space-for-ie"></div>

♥Saturday, August 10, 2013


hari raaya...


hurmm hari raya...tau x  siang tu sblum raya tu aerun blk kg..n mlm tuh kiteorg ade bbq..aerun x tau lah mcm meriah x meriah jerk lah..kg ni.sbb aerun dh bosan dgn kg aerun sbnarnye lah...okay bolehbygkan x..tngh  nak bakar ayam tu..tetibe jerk nmpak kerete wira..aerun ingt pak ngah aerun tau..rupe2 nye abg sedara aerun haziq...noris n kwn2 nye si haziq ni..mse tu nenek aku keluar..tau x haziq ni kire mcm cucu kesayangan nenek aku lah..sbb keluarga pakngah aku ni kire yg nenek aku syg lah..xleh kutuk xleh..ape...semua xleh..haishh..lemah btul..aku naik menyampah...aku bnci dorg sgt2..okay abg aku elok2 nk tlg makcik aku terus xnk tlg..aku duduk dpan sajew2 jerk..okay nenek aku ni sebok bercerite pasal si haziq ni makwe dia baik lah ape lah.naik menyampah aerun dgr.....yerk lah..sbb aerun dh tau perangai sebenar si haziq ni so aerun x rse lah patut untuk berbaik sgt dgn dia..sbb ape yg dia pernah buat kat abg dlu..lepas tu ..atok aerun ni,,mcm baik lah kire back up aerun lah...sikit..dkat pukul 11 tu atok aerun pergi halaunye haziq suruh blk..aku xtau cter sgt yg tu sbb tu berlaku depan abg aku..lah kan..k then tau x ape..keesokkan paginya aku ni..mcm mne nk ckp 1syawal lah kan......hurmm aerun  xtau lah ape..tpi kamil ex aerun tu nk dtg raye ..dia dari perlis sanggup tau bwk mtor lc..dia ...dia dgn kwn dia ..dua org..okay...kire aerun..mcmm yawww mcm suprise lah bile dyek ckp nk dtg tu..aerun dh ckp dgn mama..n mama ckp dia okay jerk..dsbb kan pagi tu hingga ptg hujan..so aerun mcm mood raya tu xadetau x...lepas tu..ptg asyik col si kamil dia ni..buat org risau lah..series risau dia kejap sesat lah ape lah...haishh ..last2 smpai juga kg..tibe kat kg ..tu mmg kiteorg lah yg smbut dia ..yg aerun marah lagi geram..dgn nenek aerun..marah sgt2...tau x knape..nenek aerun ni mmg mcm ape lah..mcm dh kne dibomohkan jerk..atau diracun jerk oleh makngah aku ni.sbb smua bnde aku buat smua x btul ape yg keluarga  aku buat semua x btul depan mate dia..aku pun x tau lah..abg aku terdengar perbualan nenek aku dgn makcik aku pasal kamil..ade ker nenek aku ckp yg kwn aku ni dtg mlm2 nk tdur mne..bilik kat rumah ni dh lah xde ape..semua..mcm lah rumah kg aku ni kecik..penipu sgt  ..penipu sgt ..nenek penipu..aku mmg malu ade nenek mcm ni..tau x...aku suruh kamil tdur kat sofa jap ..kat ruang tamu satu lagi..n sian kat dia...tau x..daus jerk xleh tdur..kamil tdur kejap..mse tu pukul 9.00 ..awal lagi kot..atok aku ckp suruh tdur ..rumah tu ..tpi kamil tolak dia ckp x nk ...sbb nk blk..pukul 10.00 tu..mse daddy blk surau ..aku xtau lah ape yg nenek aku ckp smpai mama aku xtahan..mama ckp dgn daddy..mama ckp ape tah dgn daddy kat luar tu...okay..lepas tu mama masuk mama bgi kamil n daus(kwn kamil) duit raye....aerun x tau bpe nilai dlm tu..mama ckp...kamil daddy x bgi kamil blk mlm ni..mama suruh kamil ckp dgn daddy kat luar....okay aerun ikut jerk katblkg kamil..daddy ckp betul ke nk blk? kamil ckp ha'ahh....daddy ckp..klu boleh daddy xnk bgi blk kat segamat sbb dh lewat mlm ni..jln x berapa elok..lagi pun jalan untuk kearah labis (rumah makcik daus) tu x ok bile lalu mlm..klu naik kerete ramai2 .xpe..ni naik moto..mcm2 leh jadi ....so daddy ckp suruh kamil n daus ikut blk kg daddy..hurmm mase tu aerun mcm ..x berapa ok lah..aerun tngok kamil dh letih..aerun suruh jerk tidur kg belah mama..tpi abg aerun x setuju ..so aerun rse mcm ade something x kne aerun x tau ape2 tau time tu..then mama suruh aerun ikut daddy blk..dgn abg...so daddy start kerete innova blk.belah daddy.mse aerun kemas2 brg ..nk masuk dlm kerete aerun ingt daddy ade nk marah aerun ke sbb nye kamil kan dari jauh dtg lewat mlm.mne tau daddy nk ckp yg aeru pakse kamil ker..ape ker..rupenye x...daddy ingt abg x nk ikut..rupenye nk daddy terus jln..kamil n daus..pulak kat blkgnaik lc jln jerk..smpai kat stu sempang tetibe abg col.abg ckp..npe tinggalkan abg abg nk ikut lah..daddy suruh daus naik kerete ..yg kamil pergi amek abg ..so abg naik dgn  kamil lah....ikut lalu blkg..dlm kerete tu aerun n daddy cerite lah..daddy ckp lah pasal nenek aerun kire mak mertua daddy tu lah..daddy ckp cm ni..law nenek aerun tu ngomel2 mkanan x ckup lah .bilik xckup lah..daddy ckp its okay daddy punye ayah..tu byk rumah..so blk kg daddy..law xnk duduk kat sungai mas..leh duduk kat bandar mas..law xckup makanan ...boleh beli kat kedai..tngok ayat daddy...so kat sini aerun tau lah daddy anggap kamil mcm anak dia sendiri juga..tau x...walaupun aerun n kamil dh xde pape..tpi tu x bermksud hubungan kiteorg xok kan..then mse kat petronas tu daddy suruh dorg isi minyak dlu...hurmmm kat kg belah daddy bile smpai ...yeyeahhhhh ade cik mamat..tu pakcik kesayangan aerun tau x..kire yg paling rapat lah,,.then pakcik aerun tu main mercun yg 136 das tu..pakcik aerun tu mmgmcm tu...n aerun ckp lah aerun nk buah durian dia suruh ajak kwn mkn..then..aerun ajak kamil..kamil x suke..daus yg okay..so mkn jerk dgn daus......sblum tu aerun suruh dorg mndi dlu sbb..daddy pesan sblum tdur mndi dlu.sbb dorg ni dri jauh..so xnk lah ade bnde ikut..n aerun minx pakcik aerun rokok..mse tu aerun duduk luar jerk berdua..so hisap lah rokok ..tetibe nk .pulak..aerun mcm dh nk buat ape yg aerun buat dlu..kuat sgt bnde tu memanggil ...lagi stu aerun ade terbace stu bnde biar kite patah kan hati org ..jangan kite tinggalkan hobi kite.okay yg tu aerun terime sper pun aerun..aerun nk org terime..law xleh terime dh lah..kan?k pgi tu daddy beli breakfast utk dorg..mama dh siap col..dlm hati aerun ckp ..ape  tau x..haishh mama ni ..anak angkat dia juga dia risaukan ...atok aerun belahdaddy pun mcm x bgi dorg blk tau x....okay ..so kiteorg blk lah.dlm kerete tu bru aerun fhm dgn keputusan daddy.yerk daddy selalu betul....hurmm..mse pgi tu kiteorg blk kg belah mama blk..kamil n daus dh terus blk kearah segamat..so dlm kerete tu  kteorg mcm cite2 lah..aerun kdg2 ingt daddy akan marah dgn ape yg aerun buat...tpi rupenye x...sbb aerun sepatutnye kne ckp ape yg aerun nk ..bru ade stu komunikasi dgn daddy tol x? k kat kg tuh..aerun buat bodoh jerk dgn nenek ..aerun ikut mama n daddy jln raya n then blk lepas tu ..buat ape2 aerun nk..n then tdur..lepas tdur aerun terjaga pukul 4..aerun rse lapar terus gi dapur..tngok ade atok n nenek aerun tok nah..aerun terus mkn jerk..lepas tu atok aerun leh ckp cm ni .nnt adek raya kat perlis lah ..lepas tu kan nenek aerun diam jerk ..aerun terus ckp cm ni..nak raya mcm mne klu atok nenek sndiri bukannye nk layan org dtg..nenek aerun terus ckp cm ni,smlm tok nah letih lah adk...sbb tu lah xleh nk layan dorg..aerun terus ckp lah cm ni..alaa klu kwn aerun xsmua xleh.klu kwn2 si haziq u leh pulak...sedangkan kwn2 dia tu selalu dtg ..dh lah duduk dekat ,kwn aerun tu dtg dri jauh......tok nah mmg...aerun mcm lawan lah ckp nenek ..mse mlm pun aerun perli2 nenek aerun tu..smpai nk blk aerun perli ade lah jiran dia ni buat rumah bru..aerun pun gi lah dia ckp rumah org tuh ade 63 lmpu ..penipu btul lahh..aerun blk tuh ..aerun ckp smpat jugak ekk tok nah kire rumah org punye lmpu..adek raye pun x smpat nk kire...mse kemas2 mlm tuh nk blk kg daddy..aerun ckp mcm ni kuat2 ..mama tngok tu rumah dia patut lah ade 63 lmpu sbb cmpur lampu pelite....bengong x bengong..hhahahah..mama senyum jerkk...n mlm tdi smpai kat rumah atok belah daddy ..pakcik2 yg lain dh ade...so rumah tu penuh ...daddy ckp tdur rumah stu lagi lah...k kat rumah stu lagi kat bndar mas tu ade cik mamat..pakcik org..n mlm tu jgak bru aerun dpt tau rupenye pakcik aerun tu dhcerai.....haishhh...mcm2 lah ..pakcik aerun yg sorg ni.knape ..aiyoooooo yooooo..okay lepas tu mlm aeruntdur  bilik sorg2 ..penat ..so tdur lah..n siang siap2 nk gi kebun..pergi kebun daddy jap n kebun atok..besar jugak kebun2 ni tau x..k then siap2 nk gi plaza kota tinggi ..kat sne aerun beli sluar short laki n stu lagi..2 beg dompet...stu pattern laki n stu lagi yg pmpuan punye..jenama channel..n seluar short yg mcm lelaki pakai tu..aerun ade plan nk ptong rmbut esk..pgi dgn mama ..so mungkin iwll back to be aerun exzrun......n no more aerun heyrun......so wait n see...

Out Of Bounds:D
9:39 AM